Modern vagy klasszikus legyen a lépcső? - Faipari munkák
11 november 2019

Comments:

Off
 november 11, 2019
 Off
Category: Blog

Aki építkezik, vagy felújítja az otthonát, az határozott elképzelésekkel bír a saját otthonáról, és igyekszik a saját igényei szerint kialakítani mindent. Amennyiben többszintes családi házról, vagy olyan lakásról van szó, amelyben lépcső is található, akkor természetesen ezzel az elemmel is foglalkozni kell, és mivel igencsak hangsúlyos része lesz az enteriőrnek, a kialakítása sem mindegy.

A modern lakásokra jellemző a fa mellett a kő, a fém és az üveg használata is. Ezek az anyagok megjelenhetnek a lépcső környezetében is: a lépcsőház falán és a korlátban, mint kiegészítő elemek. Az üveg minden esetben biztonsági, ragasztott, de lehet színezett is, és alkalmazható homloklapként is. A lépcsőlapokat bármilyen fából készíthetjük, és pácolással egyedi színt is kaphat. A korlát esetében lényegesen szabadabb lehet a megrendelő fantáziája: van lehetőség az anyagok kombinálására is, mint például rozsdamentes acél és fa, üveg és fa, vagy üveg és rozsdamentes acél együttes alkalmazása.

A klasszikus lépcsők esetében a fa a domináns anyag, vagyis a lépcső minden része fából készül, és a színeket kell a beltérhez igazítani. A korlátban azonban itt is megjelenhet a fém, mégpedig kovácsoltvas formájában, ahol a függőleges kialakítás teszi igazán klasszikussá a teljes lépcsőt.

A lépcsőket többnyire az építkezés, illetve a felújítás majdhogynem utolsó fázisában építik be a helyükre, mivel ekkor jobban lehet alkalmazkodni a már meglévő beltérhez és a kialakított színvilághoz, stílushoz. Ez alól kivételt jelent az a helyzet, amikor belsőépítész, vagy lakberendező segítségével tervezik meg az enteriőrt; ilyenkor lényegesen előbb el lehet kezdeni a lépcső elkészítését. Azonban a lépcsőjének megtervezését ne hagyja az utolsó pillanatra, mert vegye figyelembe a gyártási időt is.

Amennyiben lépcsőt szeretne készíttetni, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Comments are closed.

Azonnali elérhetőség
Tel:
30/481-32-49
Email:
faiparimunkak@gmail.com