Milyen legyen a beltéri lépcső? - Faipari munkák
5 február 2019

Comments:

Off
 február 5, 2019
 Off
Milyen legyen a beltéri lépcső?

Emeletes családi házak esetében a beltéri lépcső kihagyhatatlan eleme a közlekedésnek, a szintek összekapcsolásának. Éppen ezért nem mindegy, milyen kialakítást választunk, hiszen az a ház szerves része lesz, aminek funkciója és esztétikai szerepe is van egyszerre.

Azt jó tudni, hogy hazánkban érvényben lévő szabályok értelmében csakis szabályos beltéri lépcső tervezésére és építtetésére van lehetőség, tehát a modern csodákról bizonyos terülteken le kell mondani, legalábbis  egyelőre. A szabályos lépcsőnek megadott méretekkel kell rendelkeznie, nem lehet 20 lépcsőfoknál több foka, minden lépcsőnek ugyanolyan szélesnek kell lennie, a korlátnak tömör vagy függőleges pálcákkal ellátottnak kell lennie. Hogyan lehet mégis egyedibb egy ilyen szabályos lépcső?

Érdemes nyitott beltéri lépcsőt tervezni, hogy beláthatóak legyenek a szintek, világosabb a kép. Ha lehetőség van rá, a lépcső alá, esetleg a lépcsőfokokba fiókokat, beépített szekrényt tervezhetünk. Ettől egyszerre lépcsővé és bútorrá is válik a közlekedő. A rendelkezésünkre álló lépcsőfordulót is beépíthetjük ilyen ötletek mentén. Játszhatunk a világítással, trükkös fényeket helyezhetünk a beltéri lépcső megvilágításához.

Comments are closed.

Azonnali elérhetőség
Tel:
30/481-32-49
Email:
faiparimunkak@gmail.com