Hogyan takarítsuk a falépcsőnket? - Faipari munkák
11 szeptember 2019

Comments:

Off
 szeptember 11, 2019
 Off
Category: Blog

Egy beltéri falépcső ugyanúgy összegyűjti a port és az egyéb szennyeződéseket, mint bármi más egy lakásban, így természetesen a takarításból sem maradhat ki. Nem mindegy azonban, hogy hogyan takarítjuk, mivel a lépcső balesetveszélyes része az otthonunknak, és ha nem megfelelő a felület, csak még balesetveszélyesebbé válik.

A falépcsőnek két fő része van takarítás szempontjából: a járófelület, illetve a többi. Nyilván lehetne még boncolgatni tartószerkezetre, korlátra, de ha a takarítás alapján nézzük, akkor csak ezeket kell figyelembe venni. A biztonság kérdését a járófelülettel kapcsolatban kell elővennünk, hiszen arra lépünk, és ha elcsúszunk rajta, annak súlyos következményei is lehetnek. Éppen ezért a falépcső járófelületét nem szabad semmiféle faápoló szerrel kezelni, mert ezek nagyrészt viasztartalmúak, amik a natúr fának csillogást biztosítanak, de egyúttal síkossá teszik a teljes felületét. Nem kell mondanunk, hogy ez egy lépcső esetében fokozottan balesetveszélyes.

A legjobb megoldás a falépcső járófelületének takarítására, ha enyhén nedves ronggyal áttöröljük, vagy, ha feltétlenül szükség van valamilyen tisztítószerre, azt alaposan öblítsük le róla, majd töröljük szárazra. Plusz adalék, hogy a tiszta víz nem roncsolja a falépcső felületkezelését, így sokkal tovább marad újszerű az állapota.

A falépcső többi részét, vagyis a korlátot, a tartószerkezetet és az egyéb fa alkatrészeket viszont nyugodtan lehet takarítani bútortisztító és viasztartalmú anyagokkal is, bár ezek egy idő után megváltoztatják az eredeti felületkezelés fényfokozatát.

Amennyiben falépcsőt szeretne az otthonába, vagy a régi lépcsőjét szeretné felújíttatni, forduljon hozzánk bizalommal! Tekintse meg referenciamunkáinkat, és bízzon meg bennünket a kivitelezéssel! A beépítés után szívesen adunk további tanácsokat az új falépcsőjének megóvásához, hogy évtizedekig tökéletes maradhasson az állapota. Amennyiben kérdése lenne, vagy megrendelését szeretné leadni, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Comments are closed.

Azonnali elérhetőség
Tel:
30/481-32-49
Email:
faiparimunkak@gmail.com